Persbericht boxo travel

PERSBERICHT

Reizigers ontdekken de boxo travel app
Altijd en overal verstaanbaar door aan te wijzen wat je zoekt

Al vele reizigers hebben de Boxo ontdekt, een handige fotowaaier waarmee je jezelf overal ter wereld verstaanbaar kunt maken. Door simpelweg een van de vele afbeeldingen aan te wijzen kun je op een leuke en eenvoudige manier met de lokale bevolking communiceren, ook al spreek je niet dezelfde taal. De Boxo is er nu ook in een digitale variant, de boxo travel app, geschikt voor zowel Apple als Android. Boxo speelt hiermee in op de groeiende vraag naar een lokale beleving in verre landen.

De boxo travel app bevat ruim 300 kleurenfoto’s van gebruiksvoorwerpen en andere praktische zaken voor op reis. De afbeeldingen zijn, net als in de papieren versie, overzichtelijk ingedeeld in 9 categorieën, met ieder een eigen kleur: bagage & reisdocumenten, overnachten, transport, eten & drinken, persoonlijke verzorging, gezondheid, technologie, kleding en overige.

Handen en voeten tekort
“Iedere reiziger bevindt zich wel eens in een situatie waarin je handen en voeten tekort komt,” zegt Sandra Smit-Korse, oprichter van Boxo. “In die situaties is de boxo travel app niet alleen erg praktisch, maar soms ook noodzakelijk; bijvoorbeeld als je met spoed een dokter of medicijnen nodig hebt of om aan te geven voor welk ingrediënt je allergisch bent.”

Doordat de boxo travel app een offline applicatie is, heb je na het downloaden nooit internetverbinding nodig om de app te gebruiken. En door de onderverdeling in categorieën vind je op een snelle en eenvoudige manier altijd de foto’s die je nodig hebt.

Quality-time op vakantie
De boxo travel app speelt hiermee bovendien in op de trend dat mensen op zoek zijn naar een lokale beleving. “Liever een authentieke omgeving dan standaard toeristische uitjes, veel comfort en lokale beleving.” Dat zijn de trends van 2013 die blijken uit de onderzoeken gepresenteerd op de World Travel Market. Bij het echte ontdekken van een land en haar cultuur komt de boxo travel app goed van pas. Zo kun je op eenvoudige wijze communiceren met de locals en nog meer van een land ontdekken.

Prijs en beschikbaarheid
De boxo travel app is te koop via de AppStore en de Google Play Store. Prijs: € 1,79.

Over boxo travel App
De boxo travel app is een gezamenlijk product van AppsIT, Crin Consulting en Boxo.

Boxo is op 1 maart 2007 opgericht en wordt geleid door Sandra Smit-Korse. Voor haar is reizen een inspiratiebron en doet zij niets liever dan bijzondere momenten creëren en beleven. De boxo travel app is ontwikkeld om bij te dragen aan het vakantieplezier en communicatieproblemen te vermijden.

Crin Consulting wordt geleid door Koen Blok. Voor hem is partijen bij elkaar aan tafel brengen het mooiste wat er is. Kwaliteit en toegevoegde waarde staan daarbij centraal. Crin Consulting biedt zelfstandig, of in samenwerking met ervaren partners, advisering op het gebied van Arbeid & Inkomen, Consultancy en Training & Coaching.

AppsIT ontwerpt, bouwt, test en implementeert Apps voor Smartphones en tablets.